Περιβαλλοντικές Δράσεις
ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ «ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές από την Α΄ τάξη του Λυκείου και υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς:  Τάσος Κροκίδης, Αγγελική Μαυρίδου, Λυγερή Σαρρή, Χαραλαμποπούλου Χρυσάνθη. Οι δράσεις του προγράμματος προγραμματίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν με βάση τα παρακάτω υποθέματα:
•     Το οικοσύστημα της περιοχής και η αλληλεπίδρασή του με τα μονοπάτια σήμερα και στο παρελθόν.
•    Η σημασία των μονοπατιών για τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τα ιστορικά – πολιτισμικά μνημεία που σχετίζονται με τα μονοπάτια.
•     Η επίδραση των μονοπατιών στις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής.
Μέσα από τις δράσεις αυτές  οι μαθητές γνώρισαν το οικοσύστημα της περιοχής Σχοινιά  - Μαραθώνα, τα χαρακτηριστικά είδη χλωρίδας και την πανίδας που απαντώνται κατά μήκος του μονοπατιού, γνώρισαν τα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα που σχετίζονται με τα μονοπάτια, άλλαξαν στάσεις και συμπεριφορές σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής στα πλαίσια της αειφορίας, έμαθαν να σέβονται και να προστατεύουν κάθε μορφή ζωής και εξοικειώθηκαν με  την ομαδική εργασία.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  “υιοθέτησε” το μονοπάτι « Πύργος Οινόης – Φράγμα Μαραθώνα». Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου ανέλαβε την φροντίδα του καθώς και την υποχρέωση να το περπατά 2 φορές το χρόνο και  να παρατηρεί τυχόν αλλαγές και μεταβολές. Η ομάδα, για την φετινή χρονιά, δημιούργησε blog  (http://tomonopatimas.blogspot.gr/)  το οποίο περιέχει πληροφορίες για τα σημαντικά ιστορικά και περιβαλλοντικά σημεία του μονοπατιού, καθώς και 5λεπτη ταινία από τον περίπατο του μονοπατιού, τον Απρίλιο.
Τέλος, η ομάδα πραγματοποίησε 4ημερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σαντορίνη όπου επισκέφθηκε περιοχές περιβαλλοντικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και περπάτησε χαρακτηριστικά μονοπάτια του νησιού.

 
12/ΘΕΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» PDF Εκτύπωση E-mail

Στα πλαίσια της ανταλλαγής επισκέψεων σχολείων του δήμου και της σύσφιξης σχέσεων μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, τριάντα (30) μαθητές του δημοτικού σχολείου Μαραθώνα, θα επισκεφτούν το σχολείο μας και θα εφαρμόσουν μαζί με τους μαθητές μας ομαδικά περιβαλλοντικά και εικαστικά προγράμματα

Περισσότερα...
 


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση