Εκπαιδευτικές Επισκέψεις
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΜΒΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Την περασμένη Τρίτη οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία. Πρόκειται για ένα χώρο που βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού σε μια τοποθεσία όπου η σύγχρονη τέχνη συναντά την λαϊκή μας παράδοση.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια από τις πιο σημαντικές και αντιπροσωπευτικές συλλογές σύγχρονης ελληνικής τέχνης, η οποία περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα γλυπτών, κατασκευών και ζωγραφικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Επίσης ξεναγήθηκαν στο λαογραφικό μουσείο , ένα ασυνήθιστο σύμπλεγμα κτιρίων, αυλών και κήπων ή μάλλον μια αναπροσαρμογή παραδοσιακών αρχιτεκτονικών στοιχείων. Εκεί στεγάζεται μια συλλογή από αρχαιότητες, κεραμικά, λαϊκά κειμήλια και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν πριν από αιώνες στην καθημερινή ζωή, με τέτοιο τρόπο όμως ώστε να αναδεικνύεται η χρηστική τους αξία και η έμφυτη ομορφιά τους.
Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν και το «Εργαστήρι Ανακυκλώσιμης Τέχνης» όπου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης με απλά ανακυκλώσιμα υλικά.

 
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ "ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ" - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ "ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ" ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-02-2014 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΑΣΟ "ΦΡΕΟΝ"-ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ.
ΣΤΙΣ 06-03-2014 ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ "ΑΒΕΡΩΦ"ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
ΣΤΙΣ 12-03-2014 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ, ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ (30 ΠΑΙΔΙΑ) ΜΕ 2 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 11-02-2014 ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "ΒΟΡΡΕ" ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

 
ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Μαραθώνα με τη συνοδεία καθηγητών και καθηγητριών παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Ο φιλάργυρος"  στο Εθνικό Θέατρο.
Η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης είναι η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος που πραγματοποιεί το ΓΕΛ Μαραθώνα με τίτλο: "Γνωρίζω το θέατρο"

 
ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΤΤΑΛΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Η επίσκεψη και η ξενάγηση της Α΄και Β΄τάξης του ΓΕΛ Μαραθώνα στην Αρχαία Αγορά και στο Μουσείο της Στοάς Αττάλου πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο 2013 και είχε χαρακτήρα εκπαιδευτικό. Οι μαθητές/τριες των δύο τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο των αρχαίων Αθηναίων τους πολιτικούς θεσμούς της αρχαίας Αθήνας και το Δημοκρατικό πολίτευμα.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν:

1. Το Θέατρο του Διονύσου, κάτω απ’ την Ακρόπολη
2. Τα Μουσεία Παλαιοντολογίας και Ορυκτολογίας του Παν/μίου Αθηνών.
3. Το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
4. Τη Βουλή των Ελλήνων (οι μαθητές της Γ΄ Τάξης)
5. Ταινία για την καταστροφή της Σμύρνης.
6. Το εργοστάσιο της TASTY FOODS (H ομάδα Αγωγής Υγείας)
7. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου Τρικάλων (Η περιβαλλοντική ομάδα)
8. Την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου (οι μαθητές της Γ΄ Τάξης)

Δημήτρης Σπυρόπουλος, Διευθυντής Γυμνασίου Μαραθώνα
Ιστολόγιο:  http://dimarath.blogspot.com

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 > >>

Σελίδα 1 από 2
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση