Αρχείο
«LET’S DO IT GREECE» ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΧΟΙΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Μαραθώνα συμμετέχοντας στην παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού «Let’s do it Greece» στηρίζοντας την εθελοντική δράση που έχει στόχο να κάνει πράξη το μήνυμα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα» δίνει ραντεβού με τους φίλους του περιβάλλοντος στο «ποταμάκι» στην παραλία Σχοινιά Μαραθώνα, πλησίον του Café del Mar, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, στις 9.30 το πρωί.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με  τους υπεύθυνους της διοργάνωσης στον Δήμο Μαραθώνα, κα. Κατερίνα Παναγιώτου 6977160765 και τον κ. Γιώργο Λέπουρη 6937232704

 
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Μαραθώνος έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού. Για τον λόγο αυτό έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στα τακτικά πολιτικά δικαστήρια, προσβάλλοντας κάθε απόφαση της κεντρικής Διοίκησης που αφορά την αδειοδότηση του έργου, έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη χωροθέτηση του Χ.Υ.Τ.Α. Βορειονατολικής Αττικής είναι παντελώς εσφαλμένη και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και την υγεία των κατοίκων του Δήμου μας. Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 4357/2011, που εκδόθηκε για το ζήτημα αυτό, άφησε σημαντικά περιθώρια για την επανεξέταση της χωροθέτησης του έργου αν αποδειχθεί η τεχνική ακαταλληλότητα της έκτασης που έχει επιλεγεί στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού.
Κατόπιν της πρόσφατης Έκθεσης Ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, από την οποία προέκυψε κατά τρόπο σαφή η ύπαρξη ρεμάτων στον χώρο όπου κατασκευάζεται ο Χ.Υ.Τ.Α. και η ακαταλληλότητα των εδαφών για τη χρήση αυτή, ο Δήμος μας εξουσιοδότησε τον Δικηγόρο Αθηνών Δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου και την ειδικευμένη στα αντικείμενα αυτά Δικηγορική Εταιρεία του (Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας και Συνεργάτες) προκειμένου να υποβάλουν τεκμηριωμένη αίτηση προς τη Διοίκηση για την ανάκληση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και στη συνέχεια να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εφόσον η Διοίκηση δεν ικανοποιήσει το εν λόγω αίτημά μας. Η αίτηση αυτή έχει ήδη κατατεθεί στους αρμόδιους Υπουργούς και αναμένεται η απάντησή τους. Επίσης, έδωσε την εντολή στον ανωτέρω έγκριτο νομικό να υποβάλει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει των νέων αυτών δεδομένων που προέκυψαν. Συγχρόνως, ο Δήμος μας υπέβαλε, δια του κ. Απ. Παπακωνσταντίνου, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και εμπλεκομένου στη διαδικασία χωροθέτησης και περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Χ.Υ.Τ.Α., καλώντας τον να ασκήσει ποινικές διώξεις. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στη δικάσιμο της 16ης Μαρτίου 2012 πρόκειται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε ο Δήμος μας προκειμένου να διακοπούν, έστω προσωρινά, οι εργασίες στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α.
Ο Δήμος μας, έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών του και της σοβαρότητας του προβλήματος, καλεί τους κατοίκους του να ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ την καταγγελία που θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διατρανώνοντας έτσι το δίκαιο αίτημά μας να μη συντελεστεί το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα, το οποίο θα πληρώσουν ακριβά και οι επόμενες γενιές. Οι υπογραφές θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση εκ μέρους της του μεγέθους και της σημασίας του προβλήματος. Με την οργανωτική ευθύνη του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Χρυσίνα, θα συλλέγονται από την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 έως την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 υπογραφές στα Δημοτικά Καταστήματα της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα, καθώς και στα Κοινοτικά Καταστήματα του Γραμματικού και του Βαρνάβα. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμπορευτούν στον δίκαιο αγώνα μας και να συμβάλλουν αλληλέγγυα και έμπρακτα σε αυτόν.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΛΟΥΙΖΟΣ


 
ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, με Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στις προσπάθειες που καταβάλλονται από το σύνολο της Ολυμπιακής Οικογένειας για τη διατήρηση σε ελληνικά χέρια του Κυπέλλου που κατέκτησε ο Σπύρος Λούης στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα.
Το συντονισμό των προσπαθειών έχει αναλάβει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δια του Προέδρου της κ. Σπύρου Καπράλου.  
Θα αναζητηθούν ιδιωτικές χορηγίες από Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναστείλει τη διεθνή δημοπρασία του Οίκου Christie’s στο Λονδίνο από τον εγγονό και συνονόματο του μεγάλου αθλητή ή ακόμα και να διεκδικήσει με αξιώσεις το Κύπελλο.

 
ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ.Υ.Τ.Α. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ.Υ.Τ.Α. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Ο Δήμος Μαρθώνα είναι πεπεισμένος ότι μετά την πρόσφατη (Ιανουάριος 2012) έκθεση ελέγχου που συνέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος Π. Μέρκος για τον χώρο όπου κατασκευάζεται ο Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού, το ζήτημα της νομιμότητας της συγκεκριμένης χωροθέτησης τίθεται σε νέα βάση. Με την έκθεση αυτή επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ρεμάτων στην έκταση και εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά την εκτίμηση της σεισμικότητας της περιοχής.

Περισσότερα...
 
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ 7 ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Κτηματολόγιο ΑΕ ανακοινώνει ότι σε εννέα περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής ξεκινά η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012. Πρόκειται για τις περιοχές Άγιος Στέφανος, Ανθούσα, Διόνυσος, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη (Μπάλας) και Σταμάτα. Με τις περιοχές αυτές ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Αναρτήσεων κτηματολογικών στοιχείων σε 33 περιοχές της χώρας που ξεκίνησε σταδιακά από τον περασμένο Ιούνιο.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης διόρθωσης/ ένστασης είναι δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού, δηλαδή έως τις 17 Απριλίου, ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού είναι τέσσερις μήνες, δηλαδή έως τις 15 Ιουνίου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες της ανάρτησης μπορείτε να βρείτε στο www.ktimatologio.gr και στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης:

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ΡΟΔΟΠΟΛΗ (ΜΠΑΛΑ) - ΣΤΑΜΑΤΑ: Σωκράτους 1 & Πίνδου, 145 65  Αγ. Στέφανος, τηλ. 210-6215503
ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΙΚΕΡΜΙ : Φειδιππίδου 33, 153 51   Παλλήνη, τηλ. 210-6664974
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Εγκαταστάσεις Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου (στάδιο Μαραθώνος), 190 07 Μαραθώνας, τηλ. 22940-66674
Ν. ΜΑΚΡΗ: Λεωφ. Μαραθώνος 196, Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Κτίριο Διοίκησης, 1ος  όροφος, 190 05 Νέα Μάκρη, τηλ. 22940-99603
ΡΑΦΗΝΑ: Μοκασίνη Τσιβάνη 1 &  Φιλίας 5, 190 09 Ραφήνα, τηλ. 22940-76077
Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης είναι Δευτέρα – Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 16:00 και επιπλέον την Τετάρτη από τις 17:00 έως και τις 20:00.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 3 4 5 6 7 > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 7
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση